Even voorstellen ...

Ruth van Kruijssen – van Lotringen

Gefascineerd door stoffen

Ik ben Ruth van Kruijssen, geboren in Brabant. Ik heb een topsport achtergrond (hockey) en ben mijn hele leven al gefascineerd door stoffen. Ik kan stellen dat ik inmiddels vrijwel alle stoffen meerdere malen in mijn handen heb gehad en verwerkt in mijn eindproducten. Ik heb enige tijd in Amerika en Brazilië gewoond waar ik veel inspiratie en kennis heb opgedaan. In 2007 ben ik met mijn bedrijf Meu Beijaflor gestart waarmee ik met gepassioneerde vakmanschap mijn droom kan verwezenlijken.

Mijn specialisatie is Home fashion. Dit kan van alles zijn zolang de basis maar stof of leer is. Maar uiteraard maak ik veel meer producten: van spuugdoekjes of musical kostuums tot een tent voor een (fiets-)aanhangwagen. Iedere vraag (lees probleem van een klant) pak ik met twee handen aan. Hiervoor wordt eerst een ontwerp gemaakt. Na goedkeuring vervaardig ik zelf de patronen en een model (sample). Regelmatig worden deze samples gebruikt om in China verder te worden geproduceerd. Na voltooiing worden de producten op de Europese markt verkocht.

Ik werk graag in opdracht en direct met de opdrachtgever. Heldere communicatie, doelgerichtheid gecombineerd met creativiteit, veelzijdigheid en passie kenmerken mijn werkwijze. Reeds vele ontwerpen hebben hun weg gevonden naar de eindgebruiker. Heeft u een vraag of idee neem dan vrijblijvend contact op voor een verhelderend gesprek.

Wij hebben veel tijd in het buitenland (o.a. Brazilië en Amerika) doorgebracht. Hier heb ik veel indrukken en inspiratie van anderen culturen opgedaan. Mijn bewondering en liefde voor de natuur zijn in die periode enorm gegroeid. Met name mijn kleurgebruik en de
voorliefde voor natuurlijke materialen hebben zich hier verder ontwikkeld. Het gebruik van natuurlijke stoffen zoals leer, zijde, linnen en katoen spreken mij het meeste aan. Deze materialen met karakteristieke structuren en texturen komen extra tot hun recht in mijn ontwerpen.“Working hard for something we love, is called PASSION”